Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

#Trending

Betul Ke 2 Perkara Ni Akan Buat Lelaki Gemuk Selepas Kahwin?

setuju ke tidak?

Screen-Shot-2017-02-17-at-12-12-07-PM.png

Oleh Feyra Nasrom Sumber Vanillakismis

 

Berdasarkan fakta serta kajian yang ditulis Families, Systems, and Health , kebanyakan lelaki yang berkahwin akan mengalami kenaikan berat badan. Nak tahu apa sebab utama?  Meh baca:

 

1) Bila dah kahwin, cinta yang dicurah isteri membuatkan lelaki kurang menjaga penampilan malah menjaga pengambilan makanan. Tambahan jika si isteri suka memasak , si suami mana mungkin akan menolak kan? Hehe

 

2) Selain itu, kesibukan menjaga rumahtangga, anak serta komitmen lain membuatkan  seseorang itu malas untuk bersenam. Jadi perkara ini membuatkan ramai lelaki mengalami kenaikan berat badan malah perut pun akan maju ke depan. Betul ke tak ? haha

 

Jadi, bagi korang yang dah berumah tangga, betul ke tak korang sedang mengalami situasi ini? Setuju? huhu

 

*Layan THR Gegar menerusi dengargegar.thr.fm

 

 

Filled Under :

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}